portré fotózás

„Ha Te is azt gondolod, hogy Rólad nem lehet jó képet csinálni, tegyünk együtt egy próbát!”

Egyszer minden Nőnek eljön az életében az a pont, amikor rászánja magát arra, hogy egy teljes portrésorozatot készítessen CSAK saját magáról. Az ürügy lehet bármi: önéletrajzhoz vagy profilképnek szeretnétek, a párotokat szeretnétek meglepni vele, vagy szülinapi ajándék valakitől, esetleg épp saját magatokat lepitek meg ezzel, főleg a kerek évfordulókon.

Igazándiból nincs is szükség indokokra. Ha pszichológus lennék, receptre írnám fel Mindenkinek 5-10 évente függetlenül attól, hogy hány éves. Akik voltak már, remélem, most bólogatnak. J S hogy miért is gondolom így? Lássuk be, a legtöbb problémája mindenkinek saját magával van, s ha egy ilyen fotózás csak egy kicsit is segít abban, hogy belásd, úgy vagy tökéletes, ahogy vagy, máris sokkal többet nyertél, mint x darab jól sikerült fotó.

A legfontosabb, amit a portréfotózásról tudni kell, hogy időigényes, minimum 1,5-2 óra. Bár gyakran előfordul, hogy a családi fotózások alatt is készítek egy-egy portrét, az mégsem ugyanaz, mintha csak Rólad szól az egész fotózás, zavaró tényezők nélkül. Ilyenkor lehetőség van többszöri átöltözésre, kinti és műtermi fotók készítésére, és ha bátrabb vagy, készülhetnek fehérneműs, vagy még merészebb képek is. Megkeressük a számodra legelőnyösebb beállításokat, és laza, oldott hangulatban addig beszélgetünk, míg meg nem mutatod az igazi, őszinte arcodat. Természetesen egy ilyen sorozatnál sokat számít a szép haj, smink, kiegészítők, de a legfontosabb, hogy meg tudj nyílni, mert akkor úgy fogsz tudni a kamerába nézni, hogy a tekintetedben minden benne lesz. Így születhet szép, kifejező portré, és ennek semmi köze ahhoz, hogy fotogénnek tartja-e magát valaki vagy sem.

A végeredmény pedig remélhetőleg egy olyan sorozat lehet, ahol végre magadnak is tetszel, s valljuk be, ez nálunk, nőknél nagy szó. Erre szokták mondani, hogy önbizalom növelő tréning, ami valóban sokat lendíthet rajtunk.